Dell Latitude E7440 ismertető

Rövid ismertető

Dell Latitude E7440

Az Avocomp bolt véleménye a termékről

A Dell Latitude E7440 tudja, amit egy Latitude laptoptól elvárunk. Akinek már volt, az tudja, hogy miről van szó. Masszív felépítés, nem hajlik, nem hullámzik. Könnyű, gyors, jól bővíthető. 4. generációs Core i5 vagy i7 processzorral szerelt. 14" kijelzővel, elég vékonyka, lévén, hogy ultrabook-nak hívják már. Létezik belőle érintőképernyős változat is, bár nálunk elég ritkán fordult elő eddig. (Személy szerint kicsit haszontalannak érzem az érintőképernyőt egy ilyen laptopnál. Ráadásul ez utóbbo kicsit vastagabb és nehezebb is.) A teteje fémből van a belseje és az alja kompozit anyag. Optikai meghajtó nincs benne, ennek ellenére, amit nagyon szeretünk ebben a gépben, hogy 2 SSD/HDD meghajtót lehet tenni bele egyszerre. Sajnos az utódja a Latitude E7450-es ezzel a hasznos funkcióval sajnos már nem büszkélkedhet. Elfér benne egy normál 2.5"-os HDD vagy SSD és egy mSATA SSD is. Mondjuk az mSATA SSD a WWAN kártya rovására tehető bele, de, ha nem ragaszkodunk a beépített mobil internethez, akkor nagyon praktikus a két beépített diszk. A billentyűzete kellemes,  személy szerint nagyon szeretem. Bár talán a E7450-esét még egy fokkal jobban, de ez személyes megítélés kérdése. Amit még nagyon szeretünk az Latitude E7440-ben, hogy portokkal nagyon jól felszerelt. Van rajta HDMI, MiniDisplay Port, Gigabit LAN, USB 3.0, kártyaolvasó... stb. Intel, processzorba integrált videokártyája van, amivel tökéletesen lehet fullHD videokat nézni, böngészni, szöveget szerkeszteni...stb. Még régi 5-6 éves egyszerű, komoly videoteljesítményt nem igénylő játékokkal is lehet vele játszani. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy ez nem gamer laptop, alapvetően nem játékok futtatására találták ki. 8GB RAM-al és SSD-vel szuper gyorsan fut rajta a Windows 10. 4GB RAM-al és HDD-vel már inkább csak kocog a Win10:-) Viszont nagyon jól fejleszthető a későbbiekben is. Egyetlen csavarral eltávolítható egy nagy panel a gép aljáról, ezáltal hozzáférünk minden fontos és cserélhető alkatrészhez: memóriák, HDD, SSD, mSATA...stb. Az akkumulátora is egyszerűen cserélhető és nem vészesen drága. Ha valaki úgy érzi, hogy elsőre nem akar beruházni olyan sokat, nyugodt szívvel megvásárolhatja olcsóbban, egyszerűbb kiépítésben is, és később vásárol hozzá még egy kis RAM-ot és, vagy SSD meghajtót. Hasonló használt laptop a palettán a HP Elitebok 840 G1, ha valaki inkább HP párti vagy a Lenovo Thinkpad T440s, ha a Lenovo-t szereti.

Egy szó, mint száz: a Dell Latitude E7440 használt laptop egy nagyon jól használható gép mindennapos "otthoni" használatra és üzleti célokra egyaránt.


Az E7440-es a Latitude családra jellemző teljesítményt nyújtó, elegáns Ultrabook™ 4. generációs Intel® Core™ vPro™ processzorral, Windows 10 Pro operációs rendszerrel, valamint 14 hüvelykes, kijelzővel és gyönyörű külsővel.

Vékony kivitel, prémium minőségű anyagok, valamint vezeték nélküli dokkolás 
Bemutatjuk a Dell E sorozatú laptopok legújabb generációját. Dolgozzon olyan Ultrabook™1 laptoppal, amely 14"-es kijelzővel2 és gyönyörű dizájnnalbüszkélkedhet. 
 • A vékony (21 mm-es) Latitude 14 7000-es sorozat kezdő tömege mindössze 1,63 kg 3 cellás akkumulátorral3, és alapkivitelben modern és tartós alumínium és finom tapintású felülettel, valamint porfestett alsó résszel rendelkezik.
 • A felszín alatt megbúvó Tri-metal™ ház megállja a helyét zord fizikai környezetben is, és megfelelt a MIL-STD-810G teszteken.
Latitude E7440 Ultrabook – Vékony kivitel, prémium minőségű anyagok, valamint vezeték nélküli dokkolás
Teljesítménytől duzzadó
A kis feszültségű 4. generációs Intel® Core™ i5 és i7 processzorok és a Windows 8 Pro rendszer lehetővé teszik, hogy könnyedén dolgozzon nagy feladatokon. 
 • A Windows 8 operációs rendszer és az opcionális érintőképernyő lehetővé teszi a többfeladatos munkavégzést pöccintéssel, koppintással és húzással.
 • Gyors, megbízható teljesítmény: válasszon SSD vagy félvezető-alapú hibrid meghajtót.
 • Hatékonyan kommunikálhat az integrált HD webkamera és a tömbmikrofon segítségével.
 • A hátulról megvilágított billentyűzet révén rossz megvilágítású környezetben is dolgozhat, a cserélhető akkumulátor pedig gondoskodik az út közbeni energiaellátásról.
Latitude E7440 Ultrabook
A legbiztonságosabb üzleti Ultrabook™
A Latitude 14 az adatokat iparágvezető végponti biztonsági megoldásokkal védi, például átfogó titkosítással, erős hitelesítéssel és kiváló kártevőtámadás-megelőzéssel.
 
 • Védje adatait bármilyen eszközön, akár külső adathordozókon és a felhőben is a Dell Data Protection | Encryption használatával. A gyárilag telepített DDP | E készen áll az automatikus üzembe helyezésre, és zökkenőmentesen beépül a meglévő folyamatokba. .
 • Biztosíthatja, hogy csak az eléréssel rendelkező felhasználók férhessenek hozzá az adatokhoz: a hitelesítési lehetőségek között megtalálhatók az intelligenskártya-olvasók, ujjlenyomat-olvasók, valamint érintésmentes intelligenskártya-olvasók.
 • A Dell Data Protection | Security Tools lehetővé teszi a többtényezős, egyszeri bejelentkezéses, rendszerindítás előtti hitelesítést, valamint a Dell Data Protection távfelügyeleti konzolról való, titkosítási házirendekkel történő központosított, integrált felügyeletet.
 • FIPS 140-2 minősítésű TPM modul is elérhető a hitelesítő adatok biztonságos tárolásához, a Dell ControlVault pedig egy plusz hardveres biztonsági réteget nyújt azáltal, hogy a felhasználói jelszavakat és hitelesítő adatokat egy külön vezérelt chipen szigeteli el.
 • A Dell Data Protection | Protected Workspace szolgáltatással elejét veheti a kártevőtámadásoknak.
 • A Dell egyéni Intel® vPro™ távoli merevlemez-törlési bővítményével távolról törölheti az adatokat.
Latitude E7440 Ultrabook
A legjobban felügyelhető üzleti Ultrabook™ 
Egyszerűen felügyelheti a teljes Latitude gépparkot a kivételes, integrált felügyeleti képességek és lehetőségek révén. 
 • Távolról felügyelheti és frissítheti a Latitude Ultrabook™ laptopokat a következő generációs Intel® vPro™ technológia segítségével. 4
 • Frissítés egyszer és mindenhol – a Dell egyedülálló Intel vPro távoli BIOS-felügyeleti és merevlemez-törlési bővítményeivel mindez lehetséges, akár kikapcsolt állapotban is.
 • Időt és fáradságot takaríthat meg a Dell automatikus eszközeivel és segédprogramjaival, amelyek segítenek a rendszerek telepítésében, figyelésében és frissítésében.
 • Központi és automatizált laptopfelügyelet a Microsoft System Center rendszerrel és a Dell KACE berendezésekkel megvalósított, kategóriájában legjobb integrációval.
 • Hosszú életciklusú, szabványosított környezetet hozhat létre a Dell konfigurálási és üzembe helyezési szolgáltatásai, valamint a Dell Imaging Services segítségével.
Forrás: www.dell.com