Adattörlési tájékoztató

az Adattörlő kódról

Kedves Vásárlónk!

Fizetésnél kérjük kérje az ingyenes adattörlő kódot adatainak biztonsága érdekében.

A Kormány döntése értelmében a kereskedő minden tartós adathordozó termék vásárlásakor köteles ingyenes adattörlő kódot biztosítani.

További információkat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság honlapján talál: https://nmhh.hu/veglegestorles

A személyes adatok védelme érdekében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) adattörlési szolgáltatást nyújt a fogyasztóknak.
A szolgáltatással az eszközön tárolt adatok (például képek, videók, dokumentumok) visszaállíthatatlanul törölhetők az alábbi terméktípusok esetében:
  • Okostelefon (érintőkijelzős mobiltelefon),
  • Tablet,
  • Laptop, Notebook,
  • Asztali számítógép, PC,
  • Pendrive,
  • Beépíthető adattároló (például: HDD, SSD, NVME),
  • Külső adattároló (például: USB HDD, USB SSD).
A webáruházban vagy személyesen történő vásárlásoknál az adattörléshez a fent felsorolt termékekhez, termékenként 1 darab, egyszer használatos kódot adunk.
Hogyan használható a végleges adattörlő alkalmazás?
  1. A telefonon vagy egyéb eszközön tárolt adatok törlési folyamata a https://www.veglegestorles.hu oldalon indítható.
  2. A weboldalon adja meg: az adattörlő kódot, egy e-mail címet, melyre a törlésről szóló tájékoztatót küldi a rendszer és a törölni kívánt eszköz típusát.
  3. Kövesse az e-mailben kapott tájékoztató utasításait.
Előfordulhat, hogy bizonyos eszközökkel nem kompatibilis az alkalmazás, erről bővebb információ a https://www.veglegestorles.hu oldalon olvashat.

A végleges adattörlés szolgáltatás igénybevételéhez szükséges kódot az Avocomp Kft, mint kereskedő digitális formában adja át a fogyasztónak a vásárlás alkalmával. A kód a számlán vagy garancialevélen kerül feltüntetésre. A kód a fent megjelölt termékek esetében egyszeri alkalommal biztosított, elvesztése esetén a kódot a kereskedő nem pótolhatja új kód átadásával.
Végleges adattörlés: díjmentesen igénybevehető szolgáltatás, melynek használatával minden (az adott eszközön) tárolt adat visszaállíthatatlanul törölhető. Adattörlő alkalmazás: a végleges adattörlés szolgáltatás szoftvere. A szolgáltatást az NMHH által megbízott beszállító biztosítja, az alkalmazás üzemeltetése és a törlési folyamat az Avocomp-tól teljesen függetlenül működik.
Adattörlő kód: az Adattörlő alkalmazás használatára jogosító, egyszer használatos kód. Az adattörlő kód használata A végleges adattörlést a www.veglegestorles.hu webes felületen elérhető alkalmazás segítségével lehet elvégezni, a felületen közétett felhasználási útmutató szerint. A számlán feltüntetett adattörlő kód, a szükséges eszköz-azonosítók, valamint adatok megadását követően, az alkalmazás segítségével véglegesen le lehet törölni az adatokat az ott közzétett felhasználási feltételek szerint támogatott tartós adathordozóról. A digitális kód egyszer használható fel, egy törlésre biztosít lehetőséget. A törlést követően a felhasználó elektronikus levélben adattörlési igazolást kap. Az adattörlő alkalmazás és a digitális kód használatával kapcsolatos további információ a www.veglegestorles.hu weboldalon található. További részleteket az adatok végleges hozzáférhetetlenné tételét lehetővé tevő alkalmazás biztosításával kapcsolatos eljárási szabályok meghatározásáról szóló 726/2020. (XII. 31.) számú kormányrendelet tartalmaz. Az adattörlő szolgáltatás biztosítása, az alkalmazás üzemeltetése az Avocomp-tól függetlenül, az NMHH közreműködésével történik, ezért kérjük, hogy adattörléssel összefüggő kérdés esetén forduljon az illetékes hatóság ügyfélszolgálatához a következő elérhetőségek egyikén: e-mailen: ugyfelszolgalat@veglegestorles.hu, vagy munkanapokon, hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30, pénteken 8:00 és 14:00 között telefonon: 06 1 999 6434