Dell Latitude E7450 ismertető

Rövid ismertető

Dell Latitude E7450

Az Avocomp véleménye a termékről

A Dell Latitude E7450 az utódja a közkedvelt Latitude E7440-esnek. Már 5. generációs Core i5 vagy i7 processzorral szerelt. 14” képernyővel, a Latittude szériára jellemző masszív kialakítással. AZ E7440-eshez képest új billentyűzettel. (Ahol a billentyűk között egy kis rés van, ún.: szigetes elrendezés) Személy szerint kedvelem ezt a megoldást, nekem kézreáll. DDR3 memóriával, Intel, processzorba integrált videokártyával rendelkezik, amivel tökéletesen lehet fullHD videokat nézni, böngészni, szöveget szerkeszteni...stb. Még régi 5-6 éves egyszerű, komoly videoteljesítményt nem igénylő játékokkal is lehet vele játszani. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy ez nem gamer laptop, alapvetően nem játékok futtatására találták ki. A kjelzőjét tekintve gyakran fordul meg nálunk érintőképernyővel. Az érintőképernyős változatnak gyönyörű képe van. Ezeket FullHD IPS panellal szerelik és a fedlapja sem a fekete aluminium, mint a hagyományos kijelzősnél, hanem karbonszál mintás, nagyon kellemes gumírozott tapintású. Érdekes kérdés az érintőképernyő. Valahogy az embernek elsőre nem jut eszébe, hogy elengedje az egeret és elkezdje a képernyőt tapizni, ha teszemazt rá szeretne kattintani egy bomra vagy linkre. Azonban pár nap használat után egyre gyakrabban vesszük észre, hogy reflex szerűen az ujjunkkal nagyítunk a képernyőn vagy görgetünk egy weboldalt. Kár, hogy nagyon hamar tiszta ujjlenyomat lesz az egész képernyő és óránként áttörölgetjük egy ronggyal:-) A Windows 10-ben nagyon klasszul meg van oldva az érintőképernyő támogatás. Ezek után azt kell mondjam, hogy, ha valakit nem zavar, hogy egy kicsit vastagabb és nehezebb a gép, akkor választhatja az érintőképernyős változatot is. A szerelhetősége szinte ugyanaz, mint az E7440-esnek. Egy csavar és leszedhető a takaró panel, ami mögött ott van minden fontos és cserélhető alkatrész: Memóriák, HDD, Express kártyák…stb. Az akkumulátora is egyszerűen cserélhető. Ezek a gépek jóformán mind 8GB RAM-al és 2.5” SSD-vel érkeznek. Leírás szerint tehető bele egy M.2-s SSD is, a WWAN kártya helyére, azonban ritka, elég nehezen beszerezhető méret passzol csak bele. A Windows 10 vígan és gyorsan fut a laptopon. Komolyabb feladatokra bővíthető akár 16GB RAM-ra is. Portokkal szintén nagyon jól felszerelt: 3db USB 3.0, HDMI, Mini DisplayPort, Gigabit LAN. A Latitude E7450-hez hasonló használt laptop a HP Elitebook 840 G2Toshiba Tecra Z40 vagy a Lenovo Thinkpad T450s.

Összegezve a Dell Latitude E7450 egy nagyon komoly laptopnak számít még 2019-ben is. Tényleg szinte bármilyen munkára alkalmas. Legyen az irodai munka, egyszerűbb multimédiás alkalmazások, képszerkesztés, webszerkesztés. Windows 10-el dinamikusan, gyorsan lehet vele dolgozni.


Forrás: www.dell.com

Biztonságos és gyönyörű. A Latitude termékcsaládtól megszokott teljesítmény egy karcsú Ultrabook™ testében, 5. generációs Intel® Core™ processzorokkal, Windows 7 Professional vagy Windows 10 operációs rendszerrel és gyönyörű külsővel.

Vékony kivitel, prémium minőségű anyagok.

Dolgozzon ezzel a gyönyörű, vékony és könnyű Ultrabook™ laptoppal, amely opcionálisan 14"-es érintőképernyős kijelzővel is kapható.

• Vékonyabb, mint valaha: A Latitude 14 induló tömege 3 cellás akkumulátorral mindössze 1,54 kg.

• Felsőkategóriás, strapabíró kivitel: A puha tapintású felületek és a szénszálas borítás (érintőképernyős típusokon), valamint a Tri-metal™ ház és az alsó magnéziumötvözet réteg révén a Latitude 7000 sorozat megállja a helyét zord fizikai környezetben is, és megfelelt a MIL-STD 810G szabvány szerinti tesztelésen.

• Vezérlés az ujjakkal: A Corning® Gorilla® Glass NBT™ révén a Dell széltől szélig üveg érintőképernyős kijelzői optimális vizuális élményt, érintési érzékenységet, fényerőt és tartósságot nyújtanak.
Felsőkategóriás csatlakozási lehetőségek

Felsőkategóriás csatlakozási lehetőségek.

A korábbi generációhoz hasonlóan a Dell Latitude 7000 sorozatú Ultrabook™ is kompatibilis a meglévő dokkolóegységekkel, ami továbbra is egyedülálló tulajdonság. A Latitude 12 7000-es sorozat ezenkívül (hamarosan) opcionális WiGig vezeték nélküli dokkolási technológiát és Intel® Wireless Display (WiDi) technológiát1 is tartalmaz, amely lehetővé teszi, hogy a laptop képernyőjét egy időben WiDi-kompatibilis televízión vagy kivetítőn is nézhesse.
Teljesítménytől duzzadó

Teljesítménytől duzzadó.

A legújabb, 5. generációs Intel® Core™ (akár i7 vPro) processzorok, valamint a Windows 8.1 Pro rendszer lehetővé teszik, hogy könnyedén dolgozzon nagy feladatokon.
 
• A Windows 7 Professional vagy Windows 8.1 operációs rendszer, valamint az opcionális érintőképernyő lehetővé teszi a többfeladatos munkavégzést pöccintéssel, koppintással és húzással. 
• Gyors, megbízható teljesítmény: válasszon SSD vagy félvezető-alapú hibrid meghajtót. 
• Különálló grafikus kártyák a jobb minőségű vizuális élményért.
• Hatékonyan kommunikálhat az integrált HD webkamera és a tömbmikrofon segítségével. 
• Az üzleti szintű, opcionálisan billentyűzetvilágítással ellátott ISO billentyűzet révén rossz megvilágítású környezetben is dolgozhat, a cserélhető akkumulátor pedig gondoskodik az útközbeni energiaellátásról.
• A kommunikációt a csatlakozási lehetőségek teljes skálája segíti: BT 4.0 (BLE), kétsávos Wi-Fi, Miracast, Intel WiDi, Tri-band, NFC, valamint LTE.

Biztonságos. Felügyelhető. Megbízható. Latitude.

A világ legbiztonságosabb üzleti Ultrabook™-ja: 
A Dell Data Protection | Encryption szolgáltatás bármilyen végponton képes megvédeni az adatokat, legyen az külső adathordozó vagy nyilvános felhő. A DDP | Protected Workspace szolgáltatással elejét veheti a kártevőtámadásoknak, a DDP | Security Tools csomaggal pedig fejlett hitelesítési lehetőségeket érhet el.

A világ legjobban felügyelhető üzleti Ultrabook™-ja:
Frissítés egyszer és mindenhol – a Dell egyedülálló Intel® vPro™ távoli BIOS-felügyeleti és merevlemez-törlési funkcióival ez akkor is lehetséges, amikor az eszköz ki van kapcsolva2. A meglévő felügyeleti megoldásokba illeszthető új, ingyenes automatizálási eszközkészletünk, a Dell Client Command Suite segítségével csökkentheti a manuális és hibákra hajlamos feladatokra fordított időt.

Kiemelkedő megbízhatóság:
A Latitude 12 7000 sorozatú Ultrabook™ laptopot a MIL-STD 810G szabvány szerint tesztelték az extrém körülményeknek való ellenállás garantálásához. A folyadékálló billentyűzet megvéd a folyadékok okozta károktól, míg a prémiumszintű Corning® Gorilla® Glass érintőkijelző optimális vizuális megjelenítést és jobb érintésérzékenységet, fényerőt és tartósságot biztosít. A készülék mögött a nagyvállalati szintű, 24 órás Dell ProSupport szolgáltatás áll a leállások csökkentése érdekében.
Válasszon tartozékokat és szolgáltatásokat