HP ZR2440W monitor ismertető

Pro                 

 • Kiváló szín és látószög.
 • Sok I/O port.
 • Ergonomikus talp                       
 • Ésszerű ár.

Kontra

 • Lehetne jobb szürkeárnyalat teljesítmény.
 • Nincs automatikus képforgatás.
 • Csekély motion blur.

A HP legújabb (2012) üzleti kijelzője, a ZR2440w, 425 dolláros, (kb. 120 000 forint) 24 hüvelykes, (60,96 cm) IPS (In Plane Switching - síkban váltó technológia) panellel és LED háttérvilágítással nyújt kiváló színminőséget és széles betekintési szöget. Mi több, nagyszerűen állítható talpal, három digitális video bemenettel és négy portos USB elosztóval van felszerelve. Jobb szürkeárnyalatos teljesítményt vártam az IPS paneltől és észrevettem egy kevés bemozdítást (motion blur) a játéktesztek során.

Dizájn és tulajdonságok

A ZR2440w matt fekete háza alulértékelt, de mégis elegáns. Szálcsiszolt alumínium szegély burkolja a viszonylag vékony, 0,75 hüvelykes (1,905 cm) káva külső felét, és egy kis HP logó díszíti a felső részét. Öt egyértelműen címkézett gomb rejlik végig a jobb alsó kereten, ami a ki/be kapcsoló gombot, menü gombot, bemenet választó gombot, +/- navigációs gombot és az OK (kiválaszt) gombot foglalja magába. A képvezérlés a fényerő, kontraszt, élesség, színhőmérséklet és a képarány/ méretezés beállítását foglalja magába. A dinamikus kontrasztarányt, alvó mód beállítást és a bemeneti forrást is engedélyezhetjük vagy letilthatjuk.

A ház elég vastag egy LED háttérvilágítású monitorhoz képest, a legvastagabb részén 2,4 hüvelyk (6,096 cm). A ház hátulján van egy fogantyú, alatta pedig egy felcsavarozható lemez, amely az állványhoz kapcsolódik. A lemeznek van egy gyors kioldó gombja, amely megkönnyíti a panel falra való felhelyezését vagy a talp cseréjét. A ház hátsó része szintén otthont ad különböző I/O portnak, mint a DisplayPort, HDMI és DVI csatlakozó. Szintén van egy upstream USB port (PC felé), két downstream USB port és két audio kimenet (digitális és analóg) a külső hangszórókra való csatlakozáshoz. A kábel elvezető rész a talp tövében van, amely segít rendezetten tartani a kábeleket, nem összegabalyodva az asztalon.

Az állványnak téglalap alakú alapzata van egy kivágással az tetején, hogy könnyebben hozzá juthassunk a perifériákhoz. A teleszkópos kar, amely a lemezhez csatlakozik, közel 4 hüvelyk (10,16 cm) magasság állíthatóságot kínál, lehet dönteni előre-hátra, forgatni jobbra-balra és el lehet forgatni 90 fokkal portré módba. Azonban, ekkor meg kell változtatnunk a képernyő tájolását, mert a ZR2440w nem támogatja az automatikus képforgatás. Ezt megtehetjük a grafikus kártya vezérlőpultjában vagy a HP Display Assistant Software (mellékelve) segítségével. Még egy apróság, hátul el kell érnünk a magasságállító zárt, amit én kényelmetlennek találtam. Ezen kívül, a forgatások és a föl-le mozgások meglehetősen merevek, amelyhez két kézre van szükség. A HP 3 év garanciát adott a ZR2440w-re, nálunk az Avocomp-ban 6 hónap garancia van rá.

Teljesítmény

Mint az LG IPS236V, a ZR2440w is IPS technológiát használ, a kevésbé látványos, de költséghatékonyabb TN+ (Twisted Nematic) technológiával szemben, amit a legtöbb mainstream monitor használ. És ahogy az LG IPS236V, a ZR2440w is gazdag, merész színeket és kitűnő látószöget nyújt, ahogyan az az IPS paneleknél lennie kell. Az 1920 x 1200-as felbontású és 16:10 képarányú képernyőnek matt bevonata van, így a tükröződés nem okoz problémát. Azonban a panel beállítható egy az egyben kalibrálásra, amely lehetővé teszi az 1080p-s tartalmak nézését torzítás nélkül. A színminták a kijelző kisegítő színskáláról (DisplayMate Color Scales) jól telítettek, egyenleteses, egyformák, erőteljesek és élesek voltak. A matt bevonat ellenére, a képminőség fényes volt és a színek csak pattogtak a kijelzőről.

A szürkeárnyalat pontossága jobb volt, amit egy TN+ paneltől kapnánk, de többre számítottam egy IPS paneltől, főleg egy mérsékelt árkategóriástól. A szürke legvilágosabb két árnyalata meszelt és megkülönböztethetetlen egymástól. A panel kicsivel jobb munkát végzett a sötét szürkékkel, mindemellett megmutatja az összes színmintát, beleértve a legsötétebbet, probléma nélkül. A panelnek 6 ms-os válaszideje van, ami elegendő egy blu-ray film megtekintéséhez vagy Netflix streamingeléshez, de én egy csipetnyi bemozdítást (motion blur) tapasztaltam, miközben az Assassin’s Creed II PC-s verziójával vagy a Need For Speed Carbon PS3-mas verziójával játszottam. A kis szövegek tiszták és olvashatók 5,3 pontig (a legkisebb betűfajta a DisplayMate Scaled Fonts teszten).

A ZR2440w nem olyan energiahatékony mint néhány LED háttérvilágítású TN+ panel, de nem lesz ettől magasabb kategóriájú a villanyszámla. Ez átlagosan 36 watt a tesztelésem alatt, ami jó összhangban van a 34 wattos LG IPS236V-vel, de jóval több, mint a Lenovo LS2421P Wide 16 wattos átlagos fogyasztása.

Ha gazdag színminőségű és széles látószögű IPS monitorra van igénye, de korlátozott anyagi forrásokkal rendelkezik, a HP ZR2440w egy jó választás lehet. Ez biztosítja a három legelterjedtebb digitális bemenetet és 4 portos USB elosztóval is rendelkezik. Igaz, az állvány lehetne kicsit felhasználó barátibb, de minden ergonomikus beállítást lehetővé tesz számunkra. Előnyben részesítenék inkább egy pontosabb szürkeárnyalatot, de amíg a monitor képszerkesztésre vagy egyéb más feladatokra van használva, ami magas pontosságú szürkeárnyalatot kíván meg, addig jó esélye van szürkeárnyalat ,,csuklásra” észrevétlenül. Alternatívaként az LG IPS236V-vel 160 dollárt spórolhatunk meg, de a képernyő egy kicsivel kisebb és korántsem kapunk annyi funkciót, mint a ZR2440w-ben.

Tulajdonságok:       

 • Átlós képernyő méret: 24 hüvelyk (60,96 cm)
 • Portré forgatás: Igen
 • Felbontás: 1920 x 1200
 • Támogatott videó formátumok: 1080p
 • Széles képernyő: Igen
 • Képarány: 16:10
 • Video interfész: DVI, HDMI
 • PC interfész: Digital (DVI-D), DisplayPort
 • Pixel válaszidő: 6 ms
 • Kontraszt arány: 1000:1
 • USB port: 4
 • Magasság: 16,9 hüvelyk (42,92 cm)
 • Szélesség: 22,1 hüvelyk (56,1 cm)
 • Mélység: 9,3 hüvelyk (23,6 cm)
 • Súly: 16,8 font (7,62 kg)
 • EnergyStar teljesítés: Igen
 • Garancia: 6 hónap, Avocomp

 

 

Forrás: pcmag.com


HP ZR2440w 24 HP ZR2440w 24" monitor A kategória

További tulajdonságok
ÁllapotA kategória
Kijelző mérete24 inch
Kijelző méretarány16:10
Kijelző felbontása1920*1200
Válaszidő6 ms
Fényerő350 cd/m2
Kontraszt arány2.000.000; 1
Monitor csatlakozókDVI, HDMI, Display port
Monitor extrákDönthető
Megjegyzések

Cím: 1134, Budapest Váci út 9-15 (Lehel Csarnok) Tel: 288-68-50
Hétfő - Péntek: 9h-17:30h, Szombat: 9h-14h, Vasárnap: Zárva
Skype elérhetőség Avocomp Számítástechnika Email cím info@avocomp.hu

Adatvédelmi tájékoztató
A regisztrációval kapcsolatos adatkezelésről
A cookie-k (sütik) használatának szabályzata

Microsoft Registered Refurbisher, felújított windows
Avocomp Map and Contact
AVOCOMP - Használt márkás gépek, laptopok, monitorok garanciával. Adás, vétel, szerviz Budapesten a Lehel Csarnokban parkolási lehetőséggel. - AVOCOMP
Az oldalon feltüntetett árak bruttóban értendők, a 27% áfát taralmazzák. Minden vásárlásnál a megvásárolt termékekről hatályos és elszámolható áfás számlát adunk.
A weboldalon feltüntetett árak tájékoztató jellegűek. Az árváltozás és az esetleges elírások jogát fentartjuk.
Powered by Avocomp INDIGO(c) 2013. A www.avocomp.hu honlapon elérhetõ minden anyag szerzõi jogvédelem alatt áll, mely anyagokat kizárólag az Avocomp Kft. elõzetes írásbeli engedélyével jogosult egészben vagy bármely részben másolni, továbbítani, módosítani, nyilvánosan közzétenni, elõadni, terjeszteni, illetve egyéb módon a nyilvánosságra hozni.
Powered by Avocomp INDIGO(c) 2013.